Thursday, June 22, 2006

Rólam

Elég eseménydús napokat tudhatok magam mögött. Apunak tegnap volt a műtéte, és nagyon izgultam érte, mert őt az öcsémet és a nyuszim, Fluffy nekem a világon a legfontossabbak. Ha csak egyiküket elveszíteném, én abba belehalnék. De szerencsére nem volt semmi komprikáció, és ma meglátogathattam. Nagyon örült nekem, de láttam rajta, hogy nagyon fáradt és fájdalmai vannak. Annyira jó volt látni, és tudni, hogy túlvan rajta. Egyébként egy Schoko Bonns méretű epekövet szedtek ki belőle. Szerintem elteszi emlékbe, de majd meglátjuk.
Közben pedig egyre közeledik JÚLIUS ELSEJE, a nap, amit annyira várok, ugyanis ezen a napon indulunk Rómába. Összesen 9 napra magyünk egy 9 személyes kisbusszal. Nagyon várom már, el nem tudom mondani mennyire, csak egy pici bökkenő van: nem tudom, hogy fogok bemenni a Colosseumba. Ennek igen egyszerű és velős oka van: tegnap megnéztem a Gladiátort, és a szó szoros értelmében sokkolt az a gondolat, hogy arra a helyre megyek, ahol annyi ember halt meg, és olyan érzés fogott el, mintha Auswiczbe mennék. De valahogy majdcsak nem gondolok rá, vagy egy gondolattal adózok azoknak, akik ott vesztették életüket az arénában Commodus vagy más eszelős és teljességgel őrült császár miatt. Szóval ez a gondolat foglalkoztat mostanában.
Beu, nem tudom, mikor írok legközelebb, de lehet, hogy majd csak Róma után. De ha lesz kedvem vagy mondanivalóm, ígérem leírom neked.

Wednesday, June 14, 2006

mindenféle

Az elmúlt napokban sok jó dolog történt velem, például mindenből elértem a célomat, és így 4.0 lesz év végi átlagom, sőt, németből is megkaptam a négyest. De elveszítettem a gyűrűmet, ami viszont nagyon elkeserít, mert a nagymamámtól kaptam ballagásra! :((((((((((( Meg itt ez a hüly foci VB is, és nincs is BK, ami szintén elszomorít, de hát ez van! Az élet nem lehet mindig habostorta!!!! Egyenlőre ennyit, majd ha úgy gondolom, hogy lesz témám vagy kedvem írni, akkor írok. Addig is:puszilok mindenkit.
Ui.: Beu, ha olvasod a blogomat (és te 100, hogy olvasod) kölcsön tudnád adni majd a nyáron a Da Vinci kódot??? Előre is köszi!!!

Friday, June 09, 2006

Róma

Előreláthatólag július 1-től 9-ig Rómában fogok vakációzni a Lillával. Nagyon várom már, hiszen nem minden nap sétálhat el az ember a Colosseum előtt, vagy nézhet be a Vatikánba, vagy fürödhet meg a tengerben. Egy 9 személyes kisbusszal megyünk, és ez is csak előnye a kirándulásnak, mert így egy kis csoporttal sokkal többet fogunk látni mindenből. Egyenlőre erről ennyit, mert én se tudok többet. Ha hazajöttem, ígérem minden érdekes részletről beszámolok.

A házasság

Az utóbbi időben 2 esküvőn is volt szerencsém részt venni, ezért elhatároztam, hogy a blogomban szánok egy kis helyet e fontos és életre szóló eseménynek.
A házasság. Mi is jut először eszünkbe erről a szóról? Azok, akik már túlestek az életük ezen eseményén boldogan merengenek azon, hogy milyen tökéletes is volt az a nap az életükben. Mi pedig, akik még várjuk életünk párját csak tervezgetünk. És az is különbség, hogy míg ők tudják, milyen érzés az, amikor életed párja és nagy szerelmed mellett élheted le egész életedet és annak minden örömét megoszthatod vele, mi csak sejtjük és reméljük, hogy egyszer mi is megtaláljuk az "igazit" és a mi kiválasztottunkat is eltalálja Cupido nyila. Mert ehhez kölcsönös érzés kell (én már csak tudom!). De a legcsodálatosabb talán az, hogy egész életre szól.
Blogomat egy általános igazsággal zárnám, mely teljesen idevág. Alexandre Dumas leghíresebb művéből idéznék: ¸¸Várni és remélni!"

Beunak...........

Azért írtam ezt a címet, mert a legjobb barátnőm, Beu már egy hete megkért, hogy írjak valamit a blogomba. Hát most írok. Közeledik az év vége, jóformán mindjárt itt a nyári szünet, és mindenki írja már a VAKÁCIÓ betűit. Az év végi jegyeimről márciusban és áprilisban még azt hittem, hogy rosszabbak lesznek, mint félévkor. De ez szerencsére nem így történt : ötös lettem töriből, ami javítás a félévi négyeshez képest, a félévi angol négyesemet sikerült megtartanom, és matekból is négyes leszek( bár ez utóbbitól nagyon féltem, mert az utolsó előtti dogám kettes lett). Tehát a körülményekhez képest sikeres évet zárok. Összesen három hármasom lesz : kémia, fizika, német, és két ötösöm : töri és ének. Lehet, hogy mások, akik olvassák esetleg azt hiszik, hogy nincsenek nagy elvárásaim magammal szemben. De igenis vannak, de még egy éve kezdtem el a gimit, és ez az év a megszokás éve volt. Jövőre nem szeretnék hármast a bizonyítványomba( maximum kémia), és irodalomból és földrajzból pedig ötöst szeretnék. Egyenlőre viszont meg vagyok elégedve a teljesítményemmel.